járvány egyelőre nincs

2020.12.20. 15:15

Többen igénylik az influenza elleni oltást

Wessely Gábor

Fotó: W. G.

Influenzajárvány egyelőre nincs, se Magyarországon, se a környező országokban. Hogy ez összefüggésbe hozható-e a Covid elleni fokozott védekezéssel – a szájmaszk-használattal és távolságtartással –, nem jelenthető ki egyértelműen, de valószínűsíthető. Mindenesetre az influenza elleni védőoltást többen kérik, mint a korábbi években. Megnőtt az emberek biztonság iránti igénye. A szekszárdi helyzetet jól érzékeltetik a dr. Schranz Róbert háziorvos által elmondottak.

– Nagyjából annyi oltóanyagot kértünk, amennyi el szokott fogyni egy szezonban: kétszázhúsz-kétszázharminc adagot. De ez kevésnek bizonyult. Október elején, két hét alatt, ütemezve behívva a pácienseket, el is oltottuk. Úgyhogy újabb rendelést adtunk le, és december elején folytathattuk a munkát. Most kétszázhetven körül tartunk ebben a körzetben. Olyanok is igénylik a vakcinát, akik korábban nem. Volt ezelőtt korlát, az idősek és a krónikus betegek kaphattak ebből az ingyenes oltásból. Most ilyen korlát nincs. Fiatalok nemigen jönnek, de a középkorúak körében nagyobb az érdeklődés.

Influenza ellen olt dr. Schranz Róbert Fotó: W. G.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában