egy kapcsoló tönkrement

2021.01.20. 08:53

Áramszünet miatt állt le a fűtés is Szekszárdon

Mauthner Ilona

20190917 Debrecen Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Fűtésszezon kezdete.

Forrás: MW

Fotó: Molnár Péter

Szerdán hajnali öt órakor áramszünet volt a megyeszékhely több pontján, ennek egyik következménye, hogy a távfűtéses lakásokban leállt a fűtés, és reggelre elfogyott a meleg víz is. Csukle Tibor, a Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a Tartsay utcai hőközpontban az áramszünet után az egyik kapcsoló tönkrement, így kénytelenek voltak tartalék rendszerre átállni. Az átállás idejére állt le a fűtés, illetve idő kell ahhoz is, hogy ismét felmelegedjenek a radiátorok. A szerelést követően két óra múlva visszaáll a rend, így várhatóan délelőtt tíz órára ismét lesz meleg víz a lakásokban.

Frissítés!

Dél körül még mindig hidegek a radiátorok Szekszárd belvárosában. Egy elzáró is meghibásodott és bár folyamatosan dolgoznak a Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai, egyre hidegebbek a lakások, és az erős szél még inkább hűti a lakások hőmérsékletét. Csukle Tibor ügyvezető azt mondta, várhatóan négy óra környékén indulhat meg a fűtés, mely hajnalban állt le.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában