Magukat és másokat is védik az oltással

Tolna megyében megkezdődött a szociális otthonokban, idős otthonokban dolgozók és gondozottak oltása. A program szerint a megyében erre először Bátaszéken, a Szivárvány idősek otthonában került sor, szombaton reggel.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Dr. Szűcs Mária, a Tolna megyei Balassa János Kórház orvosigazgatója, egyben az oltópont vezetője, elmondta az oltás az egyetlen lehetőség, hogy legyőzzük a járványt, s megszűnjön az a sok korlátozás, a távolságtartás, a maszk használata, fertőtlenítő szer használata, s hogy újra normális körülmények között élhessünk.

A bátaszéki otthonban – folytatta – nagyon várták már az oltást, mert tudják, hogy aki nem oltatja be magát nem csak saját magát nem védi meg a fertőzéstől, hanem a többieket is megfertőzheti. Így nem csak saját maguk érdekében, hanem a többiekért érzett felelősségükért is részt vesznek az oltásban.

Dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja elmondta, a bátaszéki otthon után a megye többi szociális intézményeiben is beoltják a dolgozókat és a gondozottakat a koronavírus okozta fertőzés ellen.

Ugyancsak szombaton reggel elkezdődött Szekszárdon és Tamásiban, a pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan, a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozók önkéntes tesztelése.

Szekszárdon, a hajdani KÖJÁL, majd ÁNTSZ épületében, a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán, ahol a tesztelést is végezték, a kormánymegbízott sajtótájékoztatón elmondta, az a cél, hogy a betegség terjedését lassítsák, majd megállítsák. Most ezt a foglalkozási csoportot célozta meg a kormány, és azt szeretnék, hogy az emberek biztonságban legyenek, tudják magukról, hogy egészségesek, vagy hogy orvosi kezelésre szorulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában