Két héten belül olthatják a lakókat az igazgató szerint

Szeri Árpád

Torino, 2020. december 27. Beoltanak egy frfit a koronavrus (COVID-19) elleni vakcinval a torini San Giovanni Bosco krhzban 2020. december 27-n. Ezen a napon kezddik az Eurpai Uni (EU) tagllamaiban a lakossg sszehangolt beoltsa. Az Eurpai Bizottsg december 21-n adott feltteles forgalombahozatali engedlyt a nmet BioNTech s az amerikai Pfizer gygyszeripari vllalatok ltal kifejlesztett vakcina eurpai alkalmazsra. Az oltanyag az els EU-ban engedlyezett koronavrus elleni vakcina. MTI/ANSA/EPA/Tino Romano

Forrás: MTI/ANSA/EPA

Fotó: Tino Romano

Egyelőre nem kapott hivatalos értesítést az otthonlakók beoltásának konkrét időpontjáról Rottenbacher Ádám. A Szekszárdi Szociális Központ igazgatója elmondta, hogy jelenleg náluk is tart a Nemzeti Népegészségügyi Központ koordinálásával zajló felmérés. Ebben egyebek mellett az ellátottak, illetve azon belül a védőoltást kérők létszámával kapcsolatban vannak kérdések. Az összegzést, néhány újabb kiegészítő adattal, hétfőn kell továbbítani a Népegészségügyi Központ címére.

A különböző csatornákból származó információk alapján az igazgató úgy látja, hogy a vakcina valószínűleg két héten belül megérkezik az általa vezetett intézménybe. Ugyanakkor hozzátette, hogy akadnak az otthonlakók között olyan személyek, sőt ők képviselik a többséget, akik már átestek a koronavírus-járványon. Közülük két hete valamennyi lakó tünetmentes. Az ő esetükben jelenleg nem indokolt a védőoltás. Emellett a munkatársak beoltása legalább annyira fontos, mint az otthonlakóké.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában