felújítás

2021.02.18. 15:30

Megújult a teveli templom ajtaja

Rónai Gábor

 

Megújult a teveli katolikus templom bejárati ajtaja. A Teveli Fiatalok Egyesülete és a helyi egyházközösség közösen pályázott, s kétmillió forintot nyert az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságtól.

Asztalos Zoltán, a TEFE elnöke lapunknak elmondta, hogy egyedi pályázatukat Soltész Miklós államtitkár bírálta el, a bejárati ajtó teljes restaurálását pedig Erdei Barna hosszúhetényi restaurátor végezte.

Teljes renováláson esett át a bejárati ajtó Beküldött kép

Az ajtó feletti ablakot is kicserélték, ezt Miklós József helyi asztalosmester készítette. Asztalos Zoltán elmondta azt is, hogy a beruházást egy építéstörténeti kutatás előzte meg, amelyet Balázs Péter készített.

Ez azért volt fontos, mert egy ilyen dokumentum nélkül műemlék jellegű épületek felújításába nem lehet belekezdeni. A teveli katolikus templom több mint 224 éves, további renoválás is ráférne. A Teveli Fiatalok Egyesülete az önkormányzattal és a helyi egyházközösséggel összefogva most azon dolgozik, hogy sikerüljön kicserélni a tetőszerkezetet, illetve néhány komolyabb repedést is ki kellene javítani. Ezekhez keresnek most pályázati forrást, mondta el lapunknak Asztalos Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában