Felsőnyék

2021.02.03. 16:20

Örülnek a gyerekek a műfüves pályának

Foray Nándor

20191007 Veszprém Új műfüves kispályával bővült a VFC USE (Veszprémi futball Club Utánpótlás Sport Egyesület) centruma Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Forrás: MW

Fotó: Penovác Károly

Felsőnyéken épületeket korszerűsítettek, piactér és üzem jött létre, átalakult az iskolaudvar, megoldódott a vízelvezetési gond, de az utak felújításához további támogatás kell.

Elkészült az önkormányzati épület felújítása az elmúlt évben, az udvar térköves borítást kapott. Megújult, új berendezést kapott az ebédlő és a melegítőkonyha. Minden saválló, még mosogatógépet is beszereztek, és légkondicionált lett a helyiség. Minden épület energetikai felújítása, korszerűsítése megoldódott (például a napelemek, a hőszigetelés és a nyílászárók terén).

Piacteret építettek a helyi termékeknek, elkészült a savanyító-tartósítóüzem, hűtőrészleg működik. Felújították a hatszobás szálláshelyet, vizesblokkok vannak, festés történt, internet működik.

Teljesen átalakult az iskolaudvar, új műfüves pálya épült a gyermekek nagy örömére – ami fontos fejlemény a falu életében. Befejeződött három külterületi út, szilárd burkolatot kapott, és megoldódott a vízelvezetési probléma is. A koronavírus-helyzet után ünnepélyes átadások várhatók, függetlenül attól, hogy már felavatták és használják, ami elkészült.

Soron következik az iskola felújítása. Nyílászárók külső szigetelése, tetőcsere, napelemek, új kazán, külső színezés. Megoldódik a falumúzeum tetőcseréje is. Felújításra vár két szolgálati lakás és a közösségi tér előtere. A tervek készek, amint lehetőség lesz, pályázatot adnak be rájuk.

Felsőnyék útjai felújításra szorulnak. Önerőből megoldani a javítást nem tudják, nagyon nagy összegbe kerülne. Pályázatot már többet, többször is adtak be, de számukra kedvező eredmény ebben az ügyben még nem született. – Nem adjuk fel, újra és újra pályázunk – jelentette ki a polgármester, Debella László.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában