hivatali iroda

2021.03.10. 19:10

Az ÉSZ javasolta a módosítást, most költöznie kell

Tolnai Népújság

20210216 Szekszárd Az előírt határidőre, február 15-re elkészült Szekszárd város idei költségvetés tervezete, amelyről sajtótájékoztatót tartotak a városházán. Fotó: Kiss Albert KA Tolnai Népújság Képen: dr. Gábor Ferenc jegyző, Ács Rezső Szekszárd polgármestere, Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere, Tamási Anna igazgatóságvezető

Forrás: MW-archívum

Fotó: Kiss Albert

Sajtóközleményt adott ki dr. Gábor Ferenc, a megyeszékhely jegyzője, melyben a következő áll: „Zaják Rita önkormányzati képviselő március 8-án írásban tájékoztatott, hogy elhagyja az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) képviselői csoportját és a jövőben független képviselőként dolgozik tovább.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése a 2019-es választások után több ponton módosította a korábbi szervezeti és működési szabályzatot (SZMSZ). A 29/2019. (XII. 23.) önkormányzati rendelet a Szervezeti és Működési Szabályzatról a következőket tartalmazza: 51§ (7) A 7 főnél nagyobb képviselői csoportok számára a Polgármesteri Hivatal épületében irodát, irodai infrastruktúrát és egy fő irodavezetőt szükséges biztosítani és az infrastruktúrának alkalmasnak kell lennie arra, hogy a képviselő csoport minden tagja üléseket tartson.

Miután az Éljen Szekszárd Egyesület képviselői létszáma hét főre csökkent, nem teljesítik azt a jogszabály támasztotta követelményt, ami alapján a Polgármesteri Hivatal épületében irodát, irodai infrastruktúrát és egy fő irodavezetőt szükséges nekik biztosítani.

Szekszárd Megyei Jogú Város jegyzőjeként, biztosítva a törvényes működést, március 9-én az Éljen Szekszárd Egyesület képviselői csoportjának vezetőjét felkértem, hogy március 12-ig adják át a Polgármesteri Hivatalnak az általuk használt irodát” – olvasható a jegyző közleményében.

Az ügy előzménye, hogy Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője a közösségi oldalán „Beindult a fűnyíró” című bejegyzésében nehezményezte a jegyzői felszólítást. A bejegyzés azonban nem tartalmazza azt a nem elhanyagolható részletet, miszerint az SZMSZ fenti módosítását annak idején éppen az ÉSZ-frakció javasolta és szavazta meg. Minden bizonnyal azért éppen hét fölött húzták meg a határt, mert így a Fidesz-KDNP-frakciónak nem járt iroda. Erre mondják, hogy saját csapdájukba estek...

Borítóképünk: Szekszárd jegyzője, dr. Gábor Ferenc (a kép előterében) felkérte az ÉSZ-frakció vezetőjét, hogy péntekig adják vissza az városházi irodát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában