Az önkormányzat segédkezet nyújt a háziorvosoknak

Dr. Bozsolik Róbert polgármester kezdeményezésére egyeztető megbeszélést tartottak Bátaszéken a városházán. A négy – bátaszéki praxist ellátó – háziorvost a városvezető mellett dr. Somosi Szabolcs alpolgármester és az aljegyző, dr. Firle Anna fogadták.

Munkatársunktól

2020.05.13 Bátaszék Kovács Klári bátaszéki háziorvosa. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnao Népújság

Fotó: Makovics Kornél

A találkozó célja egyrészt az volt, hogy a jelenlegi oltási protokollról pontos tájékoztatást kapjanak a bátaszékiek, illetőleg az előreláthatólag néhány héten belül megvalósuló, tömeges oltás menete zökkenőmentesen történjen, számolt be az eseményről a bataszek.hu.

Dr. Kostyálné dr. Kovács Klára (borítóképünkön), a legnagyobb pacientúrával rendelkező háziorvos elmondta, a múlt héten már negyven főt oltottak be. Jó hír, hogy a héten száz főnek lesz lehetősége beoltatni magát a kínai vakcinával. A megnövekedett számú oltásszám azonban megnövekedett adminisztrációs feladatokat ró majd a háziorvosokra és az asszisztenseikre. Nem beszélve azokról a koordinációs és szervezési feladatokról, amelyek majd a tömeges oltás kapcsán merülnek fel. A háziorvosok ehhez a munkához kérnek segítséget az önkormányzattól.

Dr. Kostyál Artúr háziorvos hangsúlyozta, hogy a lakosok felé világos és egyértelmű tájékoztatás az egyik fontos feladat, hogy mindenki értse az oltási protokoll menetét. Például, hogy az oltásra jelentkezők tudják, jelenleg nincs mód oltóanyag-választásra. A lehetőség azonban biztosított arra, hogy a felajánlott oltóanyagot a páciens visszautasítsa, így az oltási listáról ugyan nem kerül le, de biztosan később jut a koronavírus elleni védettséget biztosító vakcinához.

Dr. Pató András háziorvos elmondta, az oltakozási kedv hétről hétre növekszik, ami rendkívül fontos, mivel a tapasztalata is azt bizonyítja, hogy itt a harmadik hullám. Ahogyan kollégái, ő is az oltottságot tartja az egyetlen módnak a járvány további terjedésének a megakadályozására.

Dr. Szabó Péter háziorvos pedig bízik abban, hogy folyamatos lesz az oltásra való regisztráció. Mindenkit arra kér, hogy akár papír alapon, akár elektronikusan jelentkezzen, és kérje a védőoltást. Az egyeztetésen a háziorvosok által kért plusz egészségügyi szakszemélyzet biztosítása mellett technikai eszközöket (számítógépek, nyomató) is biztosít az önkormányzat, de a betegszállításban is segítséget nyújt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában