Egészségügy

2021.03.04. 15:30

Három év után új gyermekorvos áll munkába Tolnán

Közel három év után, március 1-jétől újra lesz orvosa az I. számú tolnai gyermekorvosi körzetnek – tudtuk meg a városházán. Az önkormányzat által legutóbb kiírt pályázatra volt egy jelentkező, dr. Wéber Boglárka csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos személyében.

Steinbach Zsolt

Mint arról többször hírt adtunk, a körzetnek 2018 júliusa óta nem volt saját orvosa, miután a korábbi gyógyító, dr. Németh Katalin nyugdíjba vonult. Ez azért is okozott jelentős problémát, mivel a városban összesen csupán két gyermekorvosi körzet van. A megüresedett praxis tartós helyettesítését azóta dr. Barna Györgyi, a II. számú körzet orvosa végezte.

Az önkormányzat az elmúlt időszakban nem kevesebb, mint tizenegy alkalommal írt ki pályázatot, míg végül dr. Wéber Boglárka sikeresen megpályázta a körzet feladatainak ellátását. Az I. körzet asszisztensi, ápolói feladatait továbbra is Hegedűs Mónika látja el. A rendelés változatlanul a Deák Ferenc utcai Egészségházban zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában