Bátaszék

2021.03.07. 09:30

Idén is támogatják a civil közösségeket

M. I.

Forrás: TN-archív

Fotó: Mártonfai Dénes

A helyi civil szervezetek képviselői kaptak tájékoztatást dr. Bozsolik Róberttől a város életéről, idei terveiről, illetve az elfogadott költségvetésről. Bátaszék polgármestere elmondta, hogy a gazdálkodás nehézségei és a rendhagyó költségvetés ellenére igyekszik az önkormányzat megadni minden támogatást a nemzetiségeket képviselő szervezetek számára.

Kardos Gábor, a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület elnöke elmondta, a készülő német ház munkái most a legfontosabbak számukra, emellett figyelik a pályázatokat, és tervezik a rendezvényeiket.

Kalmár Éva, a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület vezetőjeként hangsúlyozta, hogy tavaly megünnepelték a húsz­éves évfordulójukat, ők is figyelik a pályázatokat, és várják, hogy újra táncolhassanak.

Molnár Péter, a Bátaszéki Székelyek Baráti Köre vezetője is azt mondta, az egyesület tagjai intenzíven dolgoznak a készülő székely ház munkálatain, és azt tervezik, hogy augusztus közepén át is tudják adni az épületet.

Dr. Bozsolik Róbert hozzátette, a Társadalmi Ellenőrző, Tájékoztató Társulás (TETT) támogatására továbbra is számíthat a város, mint ahogyan az elkezdett projektekben is teljesíti a vállalásait, így hamarosan elkezdődhet például a bátaszéki tájház felújítása is.

A tájékoztatón elhangzott, hogy amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, tervezik a Pünkösdi Rétesfesztivál, a Bátaszéki Bornapok és a Királyi Gasztronómiai Est megtartását.

Borítóképünk: Ha a járványhelyzet engedi, idén újra lesznek Bátaszéki Bornapok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában