munka

2021.03.28. 15:13

Lokális javítási munkák Tolnában

Brunner Mónika

útfelújítás

Fotó: Shutterstock

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról tájékoztatta lapunkat, hogy az üzemeltetési munkáik keretein belül Tolna megyében is egész évben, folyamatosan és ütemezetten végzik a teljes körű felújítások mellett a lokális javítási munkákat, amikor az időjárás és egyéb fenntartási feladataik mellett ez lehetséges. Tehát a munkák egész évben zajlanak, csak a technológia változik.

A téli hónapokban alapvetően ideiglenes, hidegaszfalttal tudnak dolgozni, mivel a melegaszfaltkeverő-telepek zárva tartanak. Ismertették: a hidegaszfalt úgynevezett utántömörödő anyag, amely a bedolgozás után tömörödik be a burkolatba. A melegaszfaltos-technológia jóval tartósabb, amelyet tavasztól őszig tudnak alkalmazni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. fontosnak tartotta megjegyezni, hogy télen azért is korlátozottabbak a lehetőségeik, mivel a melegaszfaltot egy meghatározott hőmérsékleten kell tartani, ahhoz, hogy bedolgozható legyen, ez pedig a téli időszakban nehezen kivitelezhető, még melegítő konténerek használatával együtt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában