Paks

2021.04.04. 15:00

A végéhez közeledik a vasúti fejlesztés

TN

20210318_Vasuti átjáró korszerűsités. Árvíz utcai kereszteződés_Paks_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

A végéhez közeledik a Komárom–Székesfehérvár–Pusztaszabolcs–Paks vasútvonal felújítása – tette közzé a Paks FM. Másfél éves vágányjavítási projekt utolsó simításait végezték Pakson az Árvíz utcai vasúti átjáró aszfaltjavítási munkáival. Az elmúlt hetekben többször volt az építkezés miatt félpályás vagy éppen teljes útzár az atomváros vasúti átjáróiban – tájékoztatta a rádiót Rudolf Gergely építésvezető.

– Jelenleg, ami Paksot érinti, volt egy nyolc és fél kilométeres vágányszabályozás, ahol betonaljat, valamint sínt cseréltünk, ágyazatot pótoltunk. Ezek mellett megtörtént a komphoz vezető útátjárónak a teljes átépítése – emelte ki.

Ezen túl Dunakömlődnél a Madocsára vezető, illetve Paks belterületén is több átjárót felújítottak. 2019 őszén indult a fejlesztés a Komárom–Székesfehérvár–Pusztaszabolcs–Paks vasútvonal közel kétszáz kilométeres szakaszán.

A milliárdos nagyságrendű beruházás március 31-ével zárult. Áprilisban várható még a paksi vasút­állomáson a vágányok és kitérők megerősítése is.

Borítóképünkön: az Árvíz utcai vasúti átjáróban is aszfaltjavítási munkát végeztek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában