könyvtár

2021.04.24. 15:15

Hozhatják és el is vihetik a könyvet

Kalmár Klaudia

Forrás: Shutterstock

A városi könyvtár szolgáltatásai április 12-től további rendelkezésig korlátozottan igénybe vehetők. A Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár és a Kincskereső Gyermekkönyvtár épületébe könyvtárhasználó nem léphet be, de van lehetőség a dokumentumok visszahozatalára, illetve az online katalógus felületén, e-mailben, telefonon, üzenetben lefoglalt, munkatársaik által összekészített dokumentumok átvételére.

Az újranyitásig terjedő időszakra vonatkozóan késedelmi díjat nem számítanak fel, a kiadott dokumentumok kölcsönzési határideje igazodik az újranyitás időpontjához. Hétfőtől péntekig 8 és 16 óra közötti időszakban, előzetesen egyeztetett időpontban a könyvtár főbejáratánál, illetve a gyermekkönyvtár bejárata melletti ablakban történik a dokumentumforgalom. Szombaton az intézmény zárva tart. A kölcsönzésből visszahozott könyvek és magazinok újabb kölcsönzésére egy hét elteltével lesz lehetőség, így az előjegyzett dokumentumok kiadása is egy hét késéssel történik. A könyvtárközi kölcsönzési szolgáltatás szünetel. A dokumentumokat házhoz szállító szolgáltatás előzetes egyeztetés alapján vehető igénybe.

Minden érdeklődőt tisztelettel arra kérnek, hogy az elérhető dokumentumokról és szolgáltatásokról e-mailben, telefonon, üzenetben előzetesen tájékozódjanak, a foglalási és előjegyzési lehetőségeket az online katalógus felületén használják. Felhívják a dokumentumokat visszahozó vagy azokért érkező olvasók figyelmét, hogy viseljenek szájat és orrot eltakaró tex­tilmaszkot vagy orvosi maszkot, tartsák a személyek közötti másfél méteres távolságot, valamint az intézményben csak bankkártyával lehet fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában