Dunaföldvár

2021.04.06. 17:07

Új látogatási rend lépett érvénybe az idősek otthonában

TN

Forrás: Shutterstock

Elkészült a dunaföldvári Napsugár Idősek Otthonában az úgynevezett látogatószoba, mely lehetővé teszi, hogy az intézményben élő idős embereket meglátogathassák a szeretteik.

A látogatószobára vonatkozó rend március 29-től lépett érvénybe. A tapasztalatok alapján az első napok sikerrel zárultak. A látogatás változatlanul előzetes regisztráció után lehetséges, egyidejűleg két látogató mehet egy lakóhoz. Arra kérik a vizitálókat, hogy ha több családtag menne, abban az estben osszák fel egymás között az időt.

Egy-egy vendég vagy vendégek huszonöt percet tölthetnek el a szobában. Két látogatás között mindig szellőztetnek és fertőtlenítenek. A látogatási időpontok megtalálhatók a polgármesteri hivatal honlapján és közösségi oldalán, illetve a Napsugár Idősek Otthona közösségi oldalán is.

A látogatás során csomagot is lehet vinni, de feltételekkel. Egy állványra kell helyezni a pakkot névvel és dátummal ellátva, s a csomag nem tartalmazhat házilag készített ételt, csakis tartós élelmiszert. Erre azért van szükség, mert a csomagot negyven­nyolc órán át pihentetik, mielőtt a lakónak odaadnák. Viszont postán bármikor küldhetnek csomagot a lakóknak ettől függetlenül.

Továbbra is felhívják a figyelmet arra, hogy csak olyan látogató érkezzen, aki tünet- és panaszmentes. A látogatás során kézfertőtlenítés és maszk használata is kötelező. A fekvőbetegek ebben az időben sem látogathatóak.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában