Váraljai Ifjúsági Tábor

2021.05.03. 17:30

Szinte teljesen betelt már az előfoglalási naptár

Szikrázó napsütés, gyönyörűen zöldellő fák, bokrok, rendezett, ápolt környezet. Ez a látvány fogadott minket a Váraljai Ifjúsági Táborban.

Vizin B.

Forrás: A szerző felvétele

Csupán a vendégek hiányoztak, de remélhetőleg már erre sem kell sokat várnia a létesítményt üzemeltető Bonyhádi Sportcentrumnak. És arra sem, hogy elkészüljön a tábor felújításának újabb üteme, amely a korábbi években megkezdett folyamat részeként zajlik – köszönhetően a fenntartó bonyhádi önkormányzatnak. „Elindultunk egy úton 2018-ban, amelynek lassan a végére érünk” – összegezte Köllő Roland.

A Bonyhádi Sportcentrum igazgatója emlékeztetett, egy közel 330 millió forintos beruházással kezdődött a felújítások sora: többek között megújult az ebédlő és a foglalkoztató épülete, korszerűsödött a közvilágítás és a tábor környezete.

Emellett járdák, utak és egy modern játszótér, akadálypálya épült. Ahogy fogalmazott, 2019-ben egy kicsit rápihentek a 2020-as évre. Akkor – ugyancsak a bonyhádi önkormányzat támogatásával – hat szálláshelyet újítottak fel, amelynek folytatását az idei évre ütemezték be, újabb hárommal.

Köllő Roland szerint ha a mostani beruházás megvalósul, akkor már csak egy minimális ráfordítás szükséges ahhoz a következő évben, hogy kijelenthessék: teljes egészében megújult az az ifjúsági tábor, amely az iskolásoktól a különböző szabad­idős egyesületeken át a túrázókig mindenki számára közkedvelt pihenő hely. Ezt igazolja az előfoglalási naptár is, amelynek már szinte valamennyi rubrikája betelt.

Négy évszakos

A most zajló felújítás is komplex, tehát kívülről és belülről is megújulnak az 1978-ban épült szálláshelyek. Az igazgató a műszaki tartalomból kiemelte a berendezések felújítását és azt, hogy a fűtési rendszer kialakításával akár télen is komfortos szállást biztosítanak majd az ide érkezőknek. – Ez egy újdonság, és régi hiányosságot pótol, ennek megléte lehetővé teszi, hogy egész évben kihasználtan működjön a tábor – fűzte hozzá Köllő Roland.

Borítóképünk: Köllő Roland a készülő szálláshelyek előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában