gyönk

2021.05.18. 18:00

Felismerték, szükség van a szervezetek támogatására

Brunner Mónika

Szaka Gyula, Gyönk polgármestere a közelmúltban pályázati felhívást tett közzé a társadalmi célú civil szervezetek idei évi támogatásáról. Mint beszámolt róla: felismerték, hogy ez a koronavírus-járvány idején is elengedhetetlenül szükséges.

Segíteni szeretnék ezeket a szervezeteket, a közösség érdekében végzett szakmai programjaikat, a közcélú, a közösségfejlesztés érdekében végzett tevékenységüket, valamint a helyi civil szektor közéleti részvételét. Ahhoz, hogy egy közösség megkaphassa az önkormányzati forrást, gyönki székhellyel, telephellyel vagy gyönki, Tolna megyei tagszervezettel kell rendelkeznie. A támogatást a helyi lakosok érdekében megvalósuló programhoz, tevékenységhez szükséges kérniük. Az pályázhat, aki a korábbi támogatási összegekkel elszámolt, és gondoskodott éves beszámolója közzétételéről, valamint lejárt köztartozással nem rendelkezik.

Az önkormányzat pályázati támogatásra fordítható kerete ötmillió forint. A civil szervezetek által igényelhető legkisebb támogatási összeg ötvenezer, a legnagyobb félmillió forint. Az elszámolható költségek körébe tartoznak a szakmai programok, például rendezvények, képzések, konferenciák lebonyolításának költségei és a működés és személyi jellegű ráfordítások bizonylattal igazolható költségei.

Szaka Gyula polgármester korábban arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a településen történő oltások koordinálása mellett a legfontosabb jelenlegi feladataik közé tartozik a Magyar Falu Program pályázati előkészítése, valamint a zárszámadási rendeletüknek az elkészítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában