vita

2021.05.17. 20:09

Fürged–Ozora ügy: a jegyzőnek adott igazat a bíróság

Május tizennegyedikén ítéletet hoztak az Ozorai Közös Önkormányzati Hivatal egykori jegyzőjének ügyében, hiszen bírósághoz fordult, hogy helyezzék vissza korábbi munkakörébe.

Brunner M.

Forrás: Beküldött fotó

– Megvan az ítélet, a bíróság úgy döntött, hogy a volt jegyzőnek ad igazat, tehát győzött az igazság. Ozora polgármesterének tizenöt napig van lehetősége a fellebbezésre, ha ezt nem teszi, jogerőssé válik az ítélet. A volt jegyzőnk jogvédelmet kér, hogy a lehetséges fellebbezés ellenére azonnal munkába tudjon állni – tájékoztatta portálunkat Barkóczi József, Fürged polgármestere, akit egyébként az ügyben tanúként hallgattak meg.

Mint ismert, a közös önkormányzati hivatal két településének önkormányzata, Fürged és Ozora között megromlott a viszony a jelenlegi jegyző személye miatt. Erről Fürged polgármestere azt mondta, hogy ragaszkodik a régi jegyzőhöz, az új jegyzővel ugyanis álláspontja szerint nehezen tud együtt dolgozni.

Annak idején Ozora polgármestere a gyesen lévő közös jegyző helyettesítésére választotta az új jelöltet, a jelenlegi jegyzőt. A korábbi jegyzőnek a kinevezését pedig ügyintézői munkakörre módosította volna. – Ha még három és fél évet kell így végig kínlódnunk, azt senkinek nem kívánom. Hivatalos úton próbáljuk intézni, kértem miniszterek közbenjárását, segítségét is, mert hosszú távon így nem tudunk dolgozni, az egész hivatali munkarendünk omlott össze – nyilatkozta a TEOL.hu-nak korábban Barkóczi József polgármester, aki még egy rendhagyó nyilvános levélben is megszólította az ozorai lakosokat.

Abban például az is szerepel, hogy huszonhét éve tartó polgármestersége alatt vele még nem történt ilyen, és csak sajnálni tudja azt a sok jó szándékú, tisztességes ozorai lakost, akik kénytelenek elviselni az ozorai vezetést.

Kitért arra is, hogy a levélben foglaltak nemcsak a saját véleményét, hanem számtalan tisztes, kedves ozorai polgár álláspontját is tükrözik. Hozzátette: a két település ezer szállal kötődik egymáshoz, ő pedig pontokba szedve írta le meglátását, kérdéseit.

– Jogi útra tereltük az ügyet, és várjuk a döntést – ennyit mondott lapunknak Nagy Istvánné, Ozora polgármestere, akit az ügy kapcsán kérdeztünk hétfőn.

A képen Barkóczi József fürgedi polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában