Let’s Colour

2021.05.12. 16:20

Négy Tolna megyei településről pályáztak falfestésre

TEOL

20210427 Ruzsa szülők és dolgozók festették ki az óvoda udvarának falát fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

Tizenkilenc megyéből összesen száznegyvenhárom közösség jelentkezett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni.

A projektben bármely közösség vagy társadalmi csoport elindulhatott, akik tevékenyen részt akarnak vállalni környezetük szépítésében. A jelentkezéseket idén is két kategóriában várták: a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei, együtt valósítják meg.

Az idei felhívásra rekordmennyiségű, összesen 143 pályázat érkezett, köztük négy Tolna megyei településről. Az Együtt Attala Jövőjéért Egyesület „Színnel-lélekkel a jövőért”, a Dombóvári Százszorszép Óvoda és Bölcsőde „Élénk színekkel, gyermek szívekkel”, a Zombai Általános Iskola és AMI Felsőnánai Telephelye „Színes és szerethető” címmel nyújtott be pályázatot, míg a bogyiszlói önkormányzat a polgármesteri hivatal belső falfelületeit festené ki, ha nyerne.

A május 28-ig tartó online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb voksot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. Az eredményhirdetést május 31-én tartják. A program 2011 óta íródó történetében még egyik kategóriában sem volt Tolna megyei nyertes.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában