szünidő

2021.05.20. 11:30

Sokféle elfoglaltság közül lehet választani

A szünidőhöz közeledve a fiatalok egészen biztosan várják – és talán a szüleik is –, hogy valamilyen hasznos nyári elfoglaltsághoz csatlakozzanak.

Vizin B.

Bonyhádon nem lesz hiány diáktáborokból, erről a város kulturális és sportintézményei is gondoskodnak. A népszerűségüket igazolja, hogy van, ahol már a meghirdetésük után szinte rögtön elfogytak a szabad helyek.

A Solymár Imre Városi Könyvtár esetében is így van ez. Schnell-Nagy Erika igazgató tájékoztatása szerint mind az öt, általános iskolás korúaknak szóló nyári táboruk maximális létszámmal indulhat majd el.

Hasonló a helyzet a Vörösmarty Mihály Művelődési Központnál is. A város közművelődési intézménye „Nagyanyáink konyhája” címmel hirdetett szünidei elfoglaltságot a 10–11 év közötti gyerekeknek. Juhász Józsa igazgató emlékeztetett, hogy egy korábbi, szintén nagy sikert aratott programjuk mintájára valósul meg ez a tábor, ahol – a nevéből is sejthetően – a gasztronómia, a helyi népcsoportok jellegzetes ételei kerülnek a középpontba. Mindez megfűszerezve természetesen a diákság kreativitásával.

A Völgységi Múzeum kínálata is színesíti a palettát. Dr. Farkas István Gergő igazgatótól megtudtuk: augusztus első hetére terveznek egy kirándulós, a Völgység értékeit bemutató szünidei elfoglaltságot. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy több külső helyszínre látogatnak el, többek között Grábócra, Óbányára, Váraljára. A központi téma a térségben fellelhető nemzetiségi örökségek feltérképezése, megismerése.

Sportos program

Természetesen a mozgást kedvelő fiatalok sem maradnak tábor nélkül. Nekik a Bonyhádi Sportcentrum szervez ötletes és változatos kikapcsolódási lehetőséget, két turnusban. Köllő Roland igazgató azt mondta, 4. éve hirdetik meg a sporttábort, amely mindig nagy népszerűségnek örvend. Esetükben és a többi intézmény vonatkozásában is a közösségi oldalakon közzétett plakátokon, erről szóló bejegyzésekben olvashatják a táborok részleteit a szülők.

Borítóképünk: Egy kép a tavalyi sporttáborból, melyet idén is megrendeznek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában