Simontornya

2021.05.07. 08:30

Szolgálati helyiséget kapnak a polgárőrök

B. M.

20200323 Békéscsaba Sűrűbben teljesítenek járőrszolgálatot nappal és éjszaka egyaránt a koronavírus-helyzet miatt a Békéscsabai Városi Polgárőrség Egyesület tagjai a megyeszékhelyen. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Forrás: MW-archívum

Fotó: illusztráció

Bálint Péter, a Simontornyai Polgárőr Egyesület elnöke beszámolót nyújtott be az önkormányzat polgármesteri konzultációján.

A múlt év rendhagyó volt a számukra. A vírushelyzet miatt a városi rendezvények elmaradtak, ezért a szokásos rendezvénybiztosítási feladatok helyett új feladatokkal kellett szembenézniük. A kormány által bevezetett idősávos vásárlás miatt jelen voltak a város üzleteinek bejáratainál.

A rendőrséggel és a környező települések polgárőr egyesületeivel közösen, több alkalommal vettek részt közlekedési akciókban, többek közt Ozora, Pincehely, Simontornya és Fürged településeken. Mivel a településen még mindig sok a falopás és az illegális szemétlerakás, ezek ellen már három vadkamerával küzdenek.

A múlt évben is fenntartották az együttműködésüket a Magyar Államvasutak Zrt.-vel. Szolgálataik során számos alkalommal biztosították a helyszínt baleseteknél, szabálysértések elkövetéseinek helyszínén. Együttműködést kötöttek a dunaföldvári Holler Sportszövetséggel, így az edzéseket és mérkőzéseket minden második héten a Simontornyai Sportcsarnokban biztosítják.

Tavaly kétezer-százegy órát voltak szolgálatban, kilencezer-nyolc kilométert tettek meg gépjárművükkel, nyolcszáznyolc óra a rendőrséggel közös szolgálataik ideje, a tagokra jutó átlag óraszám meghaladja a 72 órát.

A simontornyai polgárőrök csapata (Beküldött fotó)

Torma József polgármester elfogadta a beszámolójukat, és lapunknak elmondta: a helyi polgárőrség nagyon sok segítséget ad önkormányzatuknak. Segítenek felszámolni az illegális hulladékokat, a helyi vagyonvédelem fontos közreműködői, a rendőrség támogatói.

A simontornyai polgárőrségnek a közeljövőben a város egyik épületében szolgálati helyiséget biztosítanak, ahol a polgárőrök térfigyelő kamerákon keresztül ellenőrizhetik majd a közterületeket.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában