alsónána

2021.05.13. 15:30

Új árkok vezetik el a csapadékvizet

Szűcs Bence

Fotó: Shutterstock

Több évtizedes problémát jelentett a megoldatlan csapadékvíz-elvezetés Alsónánán, hirtelen jött nagyobb esőknél rendszeresen elárasztotta a falut a víz. A problémát közel 130 millió forintból végre megoldotta a település, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően.

A pályázatot még 2016-ban nyújtották be, a sikeres elbírálást és a közbeszerzést követően tavaly szeptemberben kezdődhettek meg a kivitelezési munkálatok. Ennek során a legnagyobb veszélynek kitett területeken, a Dózsa György és a Kossuth Lajos utcában történtek vízelvezetést szolgáló felújítások, burkolt árkokat, illetve új hidakat, átereszeket alakítottak ki. A munkálatok áprilisban befejeződtek, a műszaki ellenőrzést követően sikeresnek ítélték a beruházást.

– Közel 40 éves problémát jelentett a nem megfelelően elvezetett csapadékvíz a településen, a hirtelen lehulló eső rendre elárasztotta a belterületi utakat, ingatlanokat – mondta Kollár László, Alsónána polgármestere. – A sikeres kivitelezést követően azt mondhatom, hogy a vízelvezetési problémák megoldódtak, és a falu összképe pozitívan változott az egységes hidak és árkok kialakításának köszönhetően – emelte ki a település vezetője.

A felújítások folytatódnak, további huszonöt millió forintot nyert az önkormányzat az említett útszakaszok aszfaltozására, a Belügyminisztérium és Magyar Falu Program által meghirdetett pályázatok révén. Várhatóan még e hónapban megkezdődik a kivitelezés.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában