Tanévzárás

2021.06.28. 17:32

Az oktatási intézményekben feladatokkal teli még a június

A 2020/21-es tanév zárásával kapcsolatban kértünk tájékoztatást a tankerületi központoktól az évzárókról, az osztályozó értekezletekről, a pótvizsgákról, a gyermekfelügyeletről, az új tanévről és az ezekkel kapcsolatos legaktuálisabb információkról.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

A Szekszárdi Tankerületi Központ lapunkhoz eljuttatott válaszában szerepel, hogy a kormányrendelet értelmében a ballagási ünnepségek, valamint a tanítási évet záró rendezvények – az intézményvezető által meghatározott módon, a nevelés-oktatási intézmények területére való belépésre vonatkozó hatályos jogszabályok, illetve a járványügyi korlátozások betartásával – szerveztek meg. A tankerületük fenntartásában működő valamennyi iskolában biztosítják az idei év június tizenhatodika és június huszonkilencedike között azon 1–8. évfolyamos tanulók felügyeletét, akiknek ezt a törvényes képviselő előzetesen kéri. A felügyeleten belül egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás is tartható.

A jogszabályban előírt gyermekfelügyelet mellett a köznevelési intézményeik a nyár folyamán különböző táborokat is szerveznek saját tanulóik részére. A júniusi hónap feladatokkal teli időszak az iskolákban. Amellett, hogy zajlik a 2020/2021. tanév lezárása, elkezdődött az új tanév előkészítése is mind oktatásszervezési mind infrastrukturális téren. A nyáron elvégzik a szükséges karbantartási munkákat és az épületek fertőtlenítését. Bíznak benne, hogy szeptemberben zökkenőmentesen, a normál menetben, jelenléti oktatással indulhat el a tanév. Hozzátették, hogy az osztályozó értekezletekről és pótvizsgákról az intézményvezetők tudnak tájékoztatást adni.

A Tamási Tankerületi Központ azt a tájékoztatást adta, hogy a fenntartásukba tartozó valamennyi iskolában lezajlottak az osztályozó értekezletek. A tanévzáró ünnepélyen megkapták a tanulók a bizonyítványokat, illetve a kiemelkedő tanulmányi eredményért, közösségi munkáért, szorgalomért megérdemelt jutalomkönyveket. A ballagás fontos záróeseménye minden iskolai évnek, amelyet idén a járványügyi szabályok gondos betartása mellett szerveztek meg az iskolák.

A tanulók számára a jól megérdemelt nyári szünet, pihenés következik, a pedagógusoknak azonban még nem ér véget a munka. A tanév végi adminisztrációs feladatok után nyári táborokba várják a gyermekeket vagy szülői igény alapján felügyeletet biztosítanak számukra. A táborokban megvalósuló programok, az ott megélt élmények segítik majd a tanulókat a tanév terheit kipihenni; a szülők pedig az iskola biztonságában tudhatják a nyár folyamán is a gyermekeiket.

Az iskolákban a nyár folyamán sem áll meg a munka, hiszen a napokban jelent meg az emberi erőforrások miniszterének rendelete a 2021/2022. tanév rendjéről, amelynek alapján a következő iskolai év előkészítése és megszervezése már elkezdődött.

Borítóképünk: A gyerekek időközben már belevetették magukat a nyári örömökbe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában