kisdiákok

2021.06.15. 19:10

Egy év szünet után nyit újra az iskola

A kormány családpolitikai stratégiájának köszönhetően egyre nagyobb az igény az óvodai ellátásra. Ennek hozományaként 14 kisdiák iratkozott be az első osztályba Attalán.

V. Sz.

Forrás: Shutterstock

Tavaly tíz újszülöttnek örülhetett a település, és az óvodában is elérik lassan a maximális létszámot. A tankerület képviselői június elején egyeztettek Orosváriné Bocz Tünde polgármesterrel, és felvállalták a vizesblokk és a tanári szoba burkolatának felújítását, valamint a két tanterem parkettájának felcsiszolását.

A leendő tanítók óriási lelkesedéssel és új ötletekkel készülnek a következő tanévre: hagyományőrzés, néptánc, szakkör keretében angol nyelvoktatás első osztálytól kezdve, környezettudatosságra nevelés, iskolakertprogram. Attalán kívül Nagyberkiből, Csomából, Szabadiból, Kapospulából és Mosdósról írattak be gyerekeket.

Minden körülmény és feltétel adott, hogy a gyermekek az általános iskolai követelmények szerint fejlődjenek, emellett a tanulók a kisebb létszám minden előnyét élvezhetik, mint a személyre szabott figyelem, felzárkóztatás, tehetséggondozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában