Gyulaj

2021.06.18. 10:20

Egyelőre óvatosak, kivárnak a rendezvényekkel

V. Sz.

Fotó: A szerző felvétele

A Magyar Falu Programnak (MFP) köszönhetően készült el az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése. A nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, a villamos vezetékek és világítótestek cseréje, valamint a parketta felújítása 30 millió forint támogatásból valósulhatott meg. Jelenleg is tart az orvosi rendelő korszerűsítése.

Selmeci László polgármester az idei évben az egyik legfontosabb feladatának tartja az utak felújítását a településen. Ebből a célból pályáztak az MFP keretében 40 millió forint forrásra, amelyből az Árpád utca és Kossuth utca egy-egy szakaszának aszfaltozására és a Szabadság utca – amely jelen pillanatban még földes – zúzott kővel történő javítására fordítanának. Szolgálati lakások felújításra is adtak be igényt harmincmillió forint összegben.

Újabb öt évre kapott bizalmat az intézményvezetői feladatok ellátásra Farkas Sándorné a 18 férőhelyes Idősek Gondozási Otthonában. Jelenleg 47 közmunkással végzik a településen a START mezőgazdasági program keretében a kerti munkákat és a közterületek karbantartását.

A település vezetői óvatosak a programok szervezésével kapcsolatban. Az elmúlt időszakot szerencsésen vészelték át a településen. A nevelési intézményekben elvétve akadt fertőzött gyermek, tömeges megbetegedés nem volt, az idősotthont szerencsésen elkerülte a vírus. Mindezek ellenére még várnak a rendezvényekkel.

Az elmúlt időszakban nagyon elszaporodtak a kutyák és egyre több vált gazdátlanná. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felajánlotta a segítségét, és lépéseket tett a kóbor ebek befogásával, oltásával kapcsolatban.

Borítóképünk: Megújult, korszerű lett az önkormányzat épülete, mutatja Selmeci László polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában