tehetséggondozás

2021.06.14. 14:00

Megtartotta nyílt napját Szekszárdon az MCC

Nyílt napot tartott Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézményének szekszárdi központja. A Mathias Corvinus Collegium a Fiatal Tehetség- és a Középiskolás Programját szeptembertől Szekszárdon is elindítja.

Kalmár Klaudia

Fotó: Mártonfai Dénes

A nyílt napon az érdeklődők betekintést nyerhettek a képzési kínálatba, és megismerkedhettek a Collegium előadóival is a szekszárdi Placcon szombaton, hiszen a főváros mellett vidéki központokban, így a tolnai megyeszékhelyen is várják a diákokat szeptembertől.

A Fiatal Tehetség Programba augusztus 30-ig lehet jelentkezni a negyedik osztályos tanulóknak, míg a Középiskolás Programba június 13-ig jelentkezhettek a gimnazisták.

A programon dr. Szepesi Balázs iskolavezető beszélt a magyar gazdaság lehetőségeiről és kihívásairól a koronavírus után, valamint Szőnyi László Gyula vezető oktató tartott előadást „A kutyapiszoktól Picassóig, avagy 10 tétel az Alkotásról” címmel.

Az érdeklődők workshopprogramokon is részt vehettek Techet Gábor digitálismédia-oktatóval, mely az általános iskolás felső tagozatos diákoknak szólt.

– A célunk, hogy inspirálni tudjuk a fiatalokat arra, próbálják alakítani maguk körül a világot, s hogy megértessük velük, miként működik sikeresen a gazdaság. Ha ezen a téren eredményeket érünk el, hozzájárulhatunk a tudomány fejlődéséhez is. Fontosak a vállalkozások, hiszen ha vannak a városokban jól menő munkahelyek, akkor azok segítik a települést, hiszen a több adóbevételből fejleszthetik az oktatási intézményeket és az infrastruktúrát. Az a probléma, hogy hiányoznak az olyan vállalkozók, akik lokálpatrióták, akiknek fontos az összefogás – mondta el dr. Szepesi Balázs.

A diákok választhatnak a nyolchetes e-learning kurzusok közül, melyekben megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, illetve magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok is. Az online képzés mellett havonta egy személyes készségfejlesztő napot tartanak, amikor a diákok ismert és elismert szakértők előadásain, tréningeken vehetnek részt.

A képzések központját Szekszárdon, a Hunyadi utca 5. szám alatt alakítják ki.

Széles paletta

A Mathias Corvinus Collegium ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket nyújt. Emellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel vesz részt az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.

A kurzusok elsődleges célja, hogy azok is bővíthessék ismereteiket, akiknek gazdasági háttere nem teszi lehetővé, hogy fizetős különórákra járjanak. Segíti őket beszédkészségük jobbításában, s a tanításon túl érdekes foglalkozások mellett tanulmányi kirándulásokat, táborokat is szerveznek a számukra.

Borítóképünk: Nem csupán előadást hallgathattak meg az érdeklődők, de a workshopon ízelítőt is kaptak a „kollégista” életből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában