fejlesztési tervek

2021.06.12. 12:22

Nem szeretnék, ha lemaradna akinek nincs védettségi igazolványa

Idén is elmarad a falunap Pálfán a koronavírus miatt, mert nem szeretnék, ha igazolvány hiányában az itt élők lemaradnának róla. Mindezek ellenére sok terve van a községnek, mely a pályázatokra és a fejlesztésekre vonatkozik.

K. K.

Forrás: Shutterstock

A nyár idén kevésbé lesz mozgalmas, de remélik, hogy ősszel bepótolhatják a falunapot is. – Búcsút tartunk majd június végén. Ilyenkor szoktuk megrendezni a falunapot is, de ez zenés-táncos rendezvény, ezért csak az igazolvánnyal rendelkezőket engedhetnénk be. Mivel ez a falu napja, nem szeretnénk, hogy a lakosok egy része tudjon csak részt venni rajta.

Az orvos tájékoztatása szerint az itt élők hatvan százaléka beoltatta magát. Abban reménykedünk, hogy augusztusban feloldják az előírásokat a védettségre vonatkozóan, ezért inkább próbáljuk úgy szervezni, hogy szeptemberben, a szüreti napokkal együtt tartunk rendezvényt – mondta el lapunknak Mérei Melinda, Pálfa polgármestere.

Ha a programok kapcsán egyelőre nincsenek is nagyobb terveik, több projekt alakul most a településen.

– Jelenleg az orvosi rendelő felújítása és bővítése zajlik, s most kötjük meg a szerződést az orvosi szolgálati lakás felújítására is. Nyár végén, ősz elején a temető útját renováltatjuk, valamint folyamatban van egy útjavító berendezés beszerzése is. Pályáztunk játszótér-felújításra, -létesítésre, illetve szeretnénk falubuszra és kommunális gépekre forrást keríteni – tette hozzá a településvezető.

Címkék#Pálfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában