Bátaszék

2021.06.14. 18:10

Nyárra kész lesz a tájház, megoldják a parkolást is

M. I.

20200827 Bátaszék Fizetős lehet Bátaszéken a parkolás. Illusztráció Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Májusban az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok beszámolóit fogadta el dr. Bozsolik Róbert polgármester. Így a Bát-Kom 2004 Kft. és a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. képviselője ismertette a mérlegben szereplő eredményeket. Mindkét cég stabil gazdasági eredményt ért el, annak ellenére, hogy a járvány miatt nehéz volt a 2020-as esztendő.

Beszámoltak a munkájukról a különböző rendvédelmi szervek vezetői is – így a polgárőrök, a tűzoltók és a rendőrség. Megállapítható, hogy Bátaszék a közbiztonság tekintetében nyugodt település, mondta a polgármester.

A városban felmerülő parkolási problémák megoldását szorgalmazták a képviselők, ez leginkább az orvosi rendelő körzetében, a polgármesteri hivatalnál, valamint a várost átívelő főutcában okoz gondot. Döntés született arról, hogy az orvosi rendelővel szemben lévő ingatlant, egy sarokházat megvásárol az önkormányzat. A területen lévő épületet lebontják és itt jövőre elkészül a parkoló.

Szintén döntés született a tájház felújítása kapcsán az új műszaki megoldási lehetőségekről is. Stabilizálják az épület állapotát és megoldják a csapadékvíz elvezetését is. A szükséges összeget, 14 millió forint önerőt, a város biztosítja, így a támogatással együtt 34 millió forintból újulhat meg a tájház. A felújítás első fázisa már e hónap végéig befejeződik, illetve augusztus végére elkészül a teljes beruházás.

Dr. Bozsolik Róbert elmondta, a pandémia alatt is fegyelmezetten teljesítették a magánszemélyek és a vállalkozók is az adózási kötelezettségüket. Megtörtént a városban az óvodai beiratkozás, idén kevesebb gyermeket, mindössze 25 kicsit írattak be. Ennek ellenére a képviselők úgy döntöttek, hogy marad a kilenc óvodai csoport, hiszen a következő évben várhatóan ismét nagyobb lesz a gyermeklétszám.

Borítóképünk: Keresik a megoldást a parkolási problémákra a város főutcáján is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában