otthonteremtés

2021.06.15. 10:20

Sláger lett a fürdő és a tető felújítása

Új lendületet vett az otthon­teremtési és -felújítási támogatás az idei évben, hiszen több állami kedvezményekre számíthatnak azok, akik most vágnának bele valami újba. A nyár kimondottan az építkezések, felújítások időszaka.

Kalmár Klaudia

Ha a támogatásoknak köszönhetően az anyagiak tekintetében már nincsenek akadályok, akkor esetleg csupán az ötletek hiányoznak, illetve hogy mivel érdemes ilyenkor kezdeni, hogyan ajánlatos nekifogni a renoválásnak, festésnek. Idén nyáron is vannak keresettebb termékek, hiszen a legtöbben ilyenkor állnak neki a tetőcserének, a komplett vagy részleges lakásfelújításnak.

Horváth Péter, az SZ+C Stúdió Kft. kereskedelmi igazgatója kiemelte, a felújítást illetően mindig vannak slágertermékek, amelyek felkapottabbak. Mivel első helyen a tetőfelújítás áll, így a kerámia és beton cserepek egyaránt népszerűek. A külső hőszigetelés, a falazóelemek és a födémszigetelés szintén a keresett termékek közé tartoznak, de ugyanez igaz a térkövekre, illetve a hozzájuk tartozó szegélykövekre is.

A fürdőszobaszalonokban megint csak erőteljesen megnövekedett a kereslet. A legnépszerűbb jelenlegi termékkörök a hideg- és melegburkolatok, illetve szaniterek. A többség a fürdőszobák komplett felújítását, teraszfelújítást, konyha- és étkezőfelújítást, valamint a szobák melegburkolását tervezi.

Czank Szilárd üzletágvezető felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben aktuális a felújítás és meg tudjuk oldani a tárolást, abban az esetben érdemes minél előbb megrendelni, beszerezni a kívánt termékeket. Számolni kell azzal, hogy a szakemberek leterheltsége jelentős, ezért érdemes előre gondolkodni, és megállapodni velük.

Ne felejtsük el összehasonlítani az árakat, és észben tartani, hogy vannak olyan anyagok, amelyeknél nem ajánlatos spórolni. A komolyabb beruházás esetén ajánlatos szerződést kötni velük, hogy legyen lehetőség akár reklamációra, garancia érvényesítésére is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában