ballagás

2021.06.25. 20:00

Száznegyvennégy végzős diák köszönt el a bonyhádi gimnáziumtól

Öt osztály száznegyvennégy végzős diákját búcsúztatta el pénteken délelőtt a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium.

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

Az előzmények ismeretében – amikor is hosszú ideig az otthon volt a fiatalok második iskolája – feltétlenül említésre méltó: a kilenc órakor kezdődő évzáró és a fél tizenegytől zajló ballagás a helyszínen, a tanulók és a pedagógusok személyes jelenlétével és jelenlétében zajlott le.

– Mindenben érdemes a jót meglátni, talán még soha nem tudtak olyan felhőtlen örömmel együtt lenni a diákok, mint most – mondta el lapunknak Andorka Gábor igazgató. Az iskola vezetője ünnepi beszédében megköszönte a helytállást, majd a 2020. esztendő madarával, a fülesbagollyal példálózott: immár, repülőtollaik birtokában a ballagók is szárnyaljanak, s bár a védettség alól kikerülnek, azért örökre a Jóisten védőszárnyai alatt maradnak.

Az intézmény a most zárult tanévben hetven, a különböző tanulmányi, művészeti és sportversenyeken kimagaslóan teljesítő fiataljával öregbítette tovább jó hírét. A ballagók közül harmincöten kaptak minisztériumi, illetve iskolai elismeréseket, díjakat. Nemcsak tanulók, tanárok is elköszöntek a gimnáziumtól, mivel öten megkezdik nyugdíjas életüket.

A méltó és felemelő ünnepi rendezvény váratlan, de annál kedvesebb meglepetéseként az iskola tanáraiból alakult alkalmi kórus adott elő ballagási dalokat. A csapatot ugyancsak pedagógusok alkotta, házi zenekar kísérte. Megtörtént a 2020-2021. Év Tanára-díj átadása is, ezt az elismerést a 12. évfolyam szavazatai alapján Dévai Lajos matematika tanár vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában