gyermekek

2021.07.18. 13:00

A Tüske tónál táboroztak az ifjú horgászok

Huszonegy gyermek részvételével tartották meg a megyei horgásztábort a múlt héten Dombóváron, a Tüske tónál.

Steiner Viktor

Forrás: TOHOSZ

A július 5. és 9. között megrendezett táborban – melynek megtartásához a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program keretében 415 ezer forint támogatást nyertek a Magyar Országos Horgász Szövetségtől – 7 és 15 év közötti gyerekek vettek részt – tudatta Szakács Szabolcs, a tábort szervező Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége ügyvezető elnöke. Hozzátette, örömteli, hogy négy lány is volt a táborozók között.

A programok során a gyerekek megismerkedtek a különféle halakkal, horgászmódszerekkel és horgászeszközökkel. A fiatalok emellett elméleti oktatás keretében tanulhattak a horgászathoz nélkülözhetetlen szabályokról, a hal- és természetvédelemről, illetve a horgászetikáról.

Az első napon szabad stílusú horgászatot tartottak, mely alkalmat adott a gyermekek felkészültségének felmérésére is. Másnap ugyancsak szabad stílusban horgászhattak a diákok, majd némi elméleti ismeret elsajátítása után a spiccbotos versenyre gyakorolhattak. A harmadik napon délelőtt tartották meg a versenyt, melyen a zsákmányolt halak számát értékelték. Nem úgy, mint a következő napi szabadstílusú versenyen, ahol az értékelésnél a kifogott halak összsúlya számított.

Ezt követően a célbadobás és a casting versenyszámok zajlottak. Utóbbin szabvány súllyal kellett célba találniuk – tájékoztatott Szakács Szabolcs. Hozzátette: megszerzett elméleti tudásukról írásbeli teszten adtak számot a táborzók. Az este minden résztvevő részére érmek és ajándékok átadásával egybekötött eredményhirdetéssel zárult. Díjazásban részesültek a versenyszámok győztesei korosztályonként, illetve az első 6-6 helyezett az összesített eredmények alapján.

Szakács Szabolcs zárásként elmondta, a rekkenő hőség rányomta bélyegét a tábori programokra, elsősorban a horgászattal töltött időt csökkentették a tervezetthez képest. Azonban – mint fogalmazott – a gyermekek kitartása és lelkesedése a tábor teljes ideje alatt töretlen volt. Mindenki sok-sok élménnyel és hasznos ismerettel távozott a táborból, melyet jövőre is megtartanak.

Összesített eredmény:

7-11 évesek:

1., Szakács Bende

2., Simon Botond

3., Kónya Barnabás

4., Vargyas Diána

5., György Bence

6., Kertai Villő

12-15 évesek:

1., Makk Zsombor

2., Szabó Márton

3., Kiss Máté

4., Temesvári Márk

5., Tóthi Szabolcs

6., Szijártó Zsigmond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában