Tolna-Mözs

2021.07.30. 09:30

Aszfaltburkolatot kap a Napraforgó utca

Több, útépítéssel és útfelújítással kapcsolatos döntést is hozott a tolnai képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén.

S. K.

Forrás: MW

Az önkormányzat idén is sikeresen pályázott a Belügyminisztériumhoz belterületi utak felújítására. Az elnyert pályázati támogatás segítségével Mözsön a Petőfi utca, illetve az Alkotmány utcának a Béri Balogh és a Széchenyi utca közötti szakasza, Tolnán pedig a Babits utcának a Radnóti és Erkel utcák közötti szakasza kaphat új burkolatot.

A projekt költsége 35,8 millió forint, a támogatás intenzitása 65 százalékos. Így a pályázaton elnyert 23,28 millió forint mellé a városnak 12,5 millió forint önerőt kellett vállalnia. A kivitelezésre az önkormányzati tulajdonú Thelena Kft.-vel kötnek szerződést. A beruházás a tervek szerint még az idén elkészülhet.

A testület döntött az iparterületen levő, a Duna Trans Kft.-hez vezető, a kerékpárúttal párhuzamosan futó, igen rossz állapotú, mintegy kétszáz méteres útszakasz felújításáról is. Ezzel együtt a megsüllyedt kerékpárút-szakaszt és a csapadékvíz-elvezető rendszert is kijavítják. Első lépésben a kivitelezőt választják ki, meghívásos eljárás során.

Két út engedélyes tervének elkészítéséről is döntöttek a képviselők. Az egyik a Napraforgó utca, amelynek lakói már régóta szeretnének aszfaltozott útburkolatot. A másik egy teljesen új, a Gém utcát és a 6. számú főutat összekötő út megterveztetése. Ez az út a város legnagyobb cége, a Fastron Kft. – a jövőben várhatóan tovább növekvő – teherforgalmától mentesítené a települést.

Mindkét út tervezőjét meghívásos eljárásban fogják kiválasztani.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában