emlékplakett

2021.07.13. 19:10

Elismerték Károlyi Károly tanár úr három évtizedes munkáját

Elismerő emlékplakettet kapott Károlyi Károly, aki 32 év után mondott le az általa létrehozott Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány kuratórium elnöki tisztéről. A kitüntetést dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere adta át.

M. I.

Forrás: Károlyi Károly és dr. Bozsolik Róbert. Bataszek.hu

Az alapítványt 1991-ben a bátaszéki és a bonyhádi önkormányzatok támogatásával indították el. Az alapítvány egyedisége és újszerűsége miatt hamar népszerűvé vált. A kezdetekkor elsősorban szaktáborokat szerveztek, szakköröket, tanári továbbképzéseket és gyerektáborokat tehetséges és érdeklődő, matematikát kedvelőknek, írta a bataszek.hu.

Károlyi Károly és dr. Bozsolik Róbert. Fotó: Bataszek.hu

A Bátaszéken minden évben megrendezésre kerülő verseny összefonódott Károlyi Károly munkásságával. Az évek során diákok százai vettek részt ezeken.

A Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány jövőjéről egyelőre nincs döntés. A stafétát sajnos nincs kinek átadni. A polgármester bízik abban, hogy a tanár úrral közösen megtalálják azt a személyt, aki folytatja majd azt a lelkiismeretes és szenvedéllyel teli munkát, amit Károlyi Károly végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában