Országos Haditorna Verseny

2021.07.19. 14:00

Ezüstérmet hoztak haza a csapósok

Második helyezést ért el az Országos Haditorna Verseny döntőjén a Németh Attila, Barna Tamás, Sebestyén Huba és Zsiga Levente közszolgálati technikus diákokból álló csapat. A fiatalok a mezőny tagjaival együtt játékos formában készülhetnek fel a haza védelmére.

Gazsó Rita

Fotó: Beküldött kép

Az Országos Haditorna Verseny minden év őszén a megyei fordulókkal indul, amelyen a szekszárdi diákok ezúttal is kiválóan szerepeltek, tovább kerülve az országos megmérettetésre. Az idén áprilisra tervezett döntőt a járványhelyzet alatti korlátozások miatt múlt héten tartották meg Balatonakarattyán, amelyen második helyezést ért el a szekszárdi Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium csapata: Barna Tamás, Zsiga Levente 9., Sebestyén Huba 10. és Németh Attila 13. évfolyamos közszolgálati technikus tanulók.

A versenyre való felkészítésüket Szommer Attila testnevelő tanár, valamint a Magyar Honvédség szekszárdi toborzó irodájának munkatársai, Lieszkovszky Larion főhadnagy és Demkó Csaba zászlós végezték.

Fülöp Mónika, a palánki Csapó középiskola igazgatója lapunknak elmondta, büszke a diákok teljesítményére és nagy dolognak tartja, hogy a négyfős szekszárdi diákcsapat kettő tagja is elsőéves középiskolás, azaz még évekig sikerrel képviselhetik az intézményt ezen a versenyen. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által szervezett verseny egy olyan megmérettetés, amelynek során a fiatalok érzelmi, szellemi és fizikai szinten egyaránt, játékos formában készülhetnek fel a haza védelmére. A fiatalok számára attól is izgalmas a verseny, hogy megismerhetik saját fizikai határaikat, valamint megmérettethetik magukat olyan versenyszámokban, mint a fegyveres váltófutás, a légpuskalövészet, a kézigránát-célbadobás, a mátrixfutás, az elsősegélynyújtási ismeretek, a figyelési és távbecslési feladatok teljesítése vagy az akadálypálya leküzdése.

A második helyezett csapat tagjai, Szommer Attila felkészítő tanár és Király Szilvia őrnagy a szervezők részéről (Beküldött kép)

Az országos haditornával párhuzamosan idén nemzetközi versenyt is rendeztek, amelynek feladatsora megegyezett hazai viadaléval. Erre ugyan tizenhat országot hívtak meg, de a járványveszély miatt jóval kevesebben jöttek el: egy-egy csapat Felvidékről, Romániából, Ukrajnából, Szerbiából és két-két magyar és cseh team.

Szommer Attila tanártól megtudtuk, az iskola rendszeresen részt vesz a haditorna versenyen és mindig az első hat között szerepel. Elmondta, mostani csapatuk tagjainak többsége rendvédelmi pályára készül, a végzős Németh Attila, aki évek óta sikeresen szerepel a haditornán, szeptembertől kezdi meg tiszthelyettesi tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában