kivitelezés

2021.07.11. 09:30

Fejleszti hálózatát a Tarr Kft.

Júniusban látványos kivitelezési munkák kezdődtek a Szent-Györgyi Albert és a Béri Balogh Ádám utcában. A Tarr Kft. egy rekonstrukciós beruházás keretében cseréli le a meglévő, hagyományos koaxiális hálózatot passzív optikai hálózatra Szekszárdon.

K. K.

Forrás: Beküldött fotó

A munkálatok célja egy korszerű optikai gerinchálózat kiépítése, illetve az, hogy az érintett területeken lévő háztartások ellátása optikai kábelen történhessen. Ennek köszönhetően az akár egy gigabites átviteli sebességet lehetővé tevő optikai szálak az előfizetők lakásán végződnek majd.

A kivitelezéssel jól haladtak az elmúlt időszakban, a gerinchálózat kiépítésével járó utcai nagy munkálatok a napokban véget érnek. A fejlesztéssel járó átmeneti kellemetlenségek után egy korszerű, időtálló technológiával még magasabb szinten tudják a szolgáltatást biztosítani. A korábbi koaxhoz képest ez a technológia magasabb sávszélességű, akár egy gigabites internet szolgáltatást is nyújthat.

A jövőben tervezik a teljes szekszárdi hálózat rekonstrukcióját.

Borítóképünkön: készül Szekszárdon az optikai hálózat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában