diplomaosztó

2021.07.02. 20:00

Hagyományos módon vehették át a diplomát

Diplomaosztó volt ma dél­előtt és délután is Szekszárdon a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán. Az ünnepségen elismeréseket is átadtak.

Szepesi László

Délelőtt a nappali és levelező tagozaton végzett tanítók, óvodapedagógusok, csecsemő- és kisgyermeknevelők, a környezetkultúra, és a közösségszervezés szakokon, továbbá a szőlész-borász felsőoktatási szakképzést befejezettek vették át oklevelüket. Délután, szintén hetvenen, a közösségszervezés, az üzleti szakoktató és az óvodapedagógus alapszakokon; a PR és szóvivő, és közösségi művelődés szakirányú továbbképzésben, a szőlész-borász felsőoktatási szakképzésben és az emberi erőforrás tanácsadó mesterképzésben végzettek kaptak diplomát.

A résztvevőket a város nevében Csötönyi László, a Szekszárdi Közgyűlés Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottságának elnöke köszöntötte, aki húsz évvel korábban itt vette át tanítói oklevelét. Elmondta, tudja, hogy sokaknak az élete nem úgy telik majd, ahogyan most megálmodják, de feladatuk megtenni mindent, hogy a megszerzett tudást a legjobban hasznosítsák.

Ezt követően dr. Szécsi Gábor, az egyetemi kar dékánja szólt a végzős hallgatókhoz. A professzor a tudásról, a tudás adta boldogságról beszélt, amely magasabb rendű, mint a mindennapi öröm. Ez olyan öröm, amit akkor érezhetnek majd, amikor a tudással teremteni, alkotni tudnak, s tulajdonképpen ez az, ami értelmet ad az életnek. Elmondta, ez a kar a Pécsi Tudományegyetem legfiatalabb, egyben a legdinamikusabban is fejlődő kara. Említette, a diplomával, amit most kapnak, felelősség is jár. Hogy soha ne adják fel ifjúkori álmaikat, ha kell, a babitsi soha meg nem elégedés jegyében formálják, alakítsák át a világot.

A dékán beszédét követően a kiemelkedő teljesítményt nyújtó oktatókat díjazták. Dr. Fekete Richárd és dr. Varga István a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa alapította „Pro Cura Ingenii’ kitüntetést vehette át, „Az Év Mentorpedagógusa” díjat Mutzhausz Ildikó, a gyakorlóiskola szakvezető tanítója, „Az Év Vezetőpedagógusa” díjat pedig Sándor-Ispán Erika, a gyakorlóóvoda szakvezető óvodapedagógusa kapta. A karon végzett hallgatók fogadalomtétele után dr. Szécsi Gábor átadta a diplomákat.

Lehetőségek

A dékán szerint a kar új programokkal, képzésekkel hívta fel magára a figyelmet, ahol a tudás átadásánál is fontosabb, hogy megtanítsanak gondolkodni, problémákat felvetni, s megtalálni a megoldásokat.

Részt vett az ünnepségen Süli János paksi fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter. Lapunknak elmondta, szakemberhiány van az országban, a friss diplomások az elhelyezkedésükhöz számtalan lehetőséget találnak a megyében is. Bár a pécsi egyetemnek ez a kara nem kimondottan műszaki jellegű, a fejlődő gazdaság igényt tart tudásukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában