életfa

2021.07.17. 09:30

Hatodik éve faragják, Európában is egyedülálló lesz

Hatodik éve faragnak egy életfát a nyári kézműves tábor résztvevői Závodon.

R. G.

Forrás: Beküldött kép

Az ideiben újabb motívumokkal gazdagodott a nyolc-kilenc méter hosszúságú fa, amely a szervezők szerint nemcsak Magyarországon, de Európában is egyedülálló alkotás lesz.

Az életfa kifaragásának ötlete Szedlacskó Csabától származik, évek óta az ő irányításával faragják azt a tábor résztvevői. Mint elmondta, István király korától kezdődően találhatók meg motívumok a fa törzsén, de még bőven van rajta hely, így a jövő évi tábor lakói sem fognak unatkozni.

Azt már László Attila polgármester tette hozzá, hogy ha elkészülnek az alkotással, akkor azt a település központjában fel fogják állítani.

A táborban nemcsak fafaragás volt a program, a gyerekek agyagozhattak, csináltak ékszereket, dísztárgyakat. Tervbe vették, hogy fecskefészkeket is készítenek, de ez végül az idő rövidsége miatt nem valósult meg.

Závodon idén még két tábort tartanak augusztusban, az egyik szintén kézműves, míg a másik amolyan kalandtábor lesz sok kirándulással, a környék felfedezésével és megismerésével.

Képünkön: az életfát majd a falu központjában fogják felállítani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában