TEVEL

2021.07.09. 15:30

Két járda is teljesen megújult a településen

R. G.

Fotó: A szerző felvétele

Két járda is megújult a településen, számolt be Fazekas Attila polgármester. Az egyik a Petőfi utcát és a Hőgyészi utcát köti össze, a százhúsz méter hosszú szakasz régi járólapjait felszedték, és teljesen újrabetonozták. A másik a művelődési ház mellett vezet a Dobó közig, ez a szakasz negyven méter hosszan lett lebetonozva.

A faluvezető kiemelte, a munkálatokat az önkormányzat finanszírozta, s a kivitelezésben is a dolgozók vettek részt. A buszmegállóhoz vezető járdaszakasz új lámpatesteket is kapott, sőt vissza van egy korlát megépítése is, amely az idősebbek közlekedését segíti. A közvilágítás fejlesztésére és a járdaépítésre négymillió forintot fordítottak.

A munkálatok nem állnak le, a Magyar Falu Programban több pályázata is van a településnek, most az elbírálásra várnak, mert mint Fazekas Attila fogalmazott, akadnak még járdaszakaszok, amelyekre szintén ráfér a felújítás.

Lapunkban már beszámoltunk róla, hogy korábban új borítást kapott a Vásártér utca Kápolna utca és Hőgyészi utca közötti hétszáz méteres útszakasz is, pályázati támogatásnak köszönhetően, több mint huszonhétmillió forintból.

Borítóképünk: Fazekas Attila mutatja, hova kerül majd a korlát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában