oktatás

2021.07.20. 18:10

Nyílt nap szólt Pakson a tehetséggondozásról

Szepesi László

Fotó: Molnár Gyula

Magyarország legnagyobb, a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, több tudományágban is magas szintű képzést nyújtó műhelye, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Budapesten kívül az ország több városában, így Szekszárdon is megkezdte működését. A Hunyadi utca 5. szám alatt lesz a megyei központ, ahol ősztől indul a középiskolás és a Fiatal Tehetség program (FIT).

Hogy ez utóbbit megismerjék az általános iskolák leendő ötödik osztályos tanulói, hétfőn Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban újabb nyílt napot szerveztek. Böröcz Máté, az MCC Szekszárdi Képzési Központjának vezetője elmondta, a tehetséggondozás ősszel indul, a képzés felmenő rendszerű lesz, s tart az ötödiktől a nyolcadik osztály végéig, így négy év múlva már négy évfolyamban vehetnek részt benne a tanulók.

Molnár Ágnes, a FIT program régióvezetője a minden második szombaton tartandó találkozók tartalmát ismertette. Ezeken az alkalmakon a gyerekek bepillanthatnak a robotika világába, tanulhatnak a művészetek és a matematika kapcsolatáról, az internet okos használatáról, szerezhetnek egészségügyi, pénzügyi ismereteket, szert tehetnek sok olyan tudásra, amelyet a hagyományos oktatás során nem, legfeljebb csak fizetős különórákon tudnának megszerezni.

A tájékoztatókat, ismerkedést követően a nyílt napon a diákok logikát, térlátást is igénybe vevő, kézügyességet fejlesztő feladatokat oldottak meg.

A fiatal tehetségeket gondozó kurzusra a fit.mcc.hu honlapon keresztül augusztus végéig jelentkezhetnek az ötödikes diákok szülői ajánlással. A felvételi szeptember elején lesz Szekszárdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában