Kocsola

2021.07.26. 18:10

Tájházat avattak és díszpolgári címeket adtak át a falunapon

Tájház avatás, valamint díszpolgári cím átadása zajlott a Falunap keretében a múlt szombaton Kocsolán.

Szeri Á.

Fotó: Makovics Kornél

Az új létesítmény, melynek van egy úgynevezett Levendula Ház traktusa is, egyebek mellett az egykori használati tárgyakból, a tiszta szoba berendezéséből, a helyi cigány, magyar és sváb népviseletből ad látványos körképet.

A rendezvényen megjelent Potápi Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a választókerület országgyűlési képviselője, valamint Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke is. Lajos Anikó polgármesterhez csatlakozva, hárman adták át a díszpolgári kitüntetéseket Szabadosné Mercz Teréz és Schmidtné Pintér Valéria nyugalmazott pedagógusoknak, elismerve a közösségért végzett példaértékű munkájukat.

Az államtitkár az ünnepi programot követően végigjárta a községet, s mint azt közösségi oldalán tett bejegyzésében közölte, örömmel látta, hogy választókerülete többi településéhez hasonlóan Kocsola is fejlődik, köszönhetően a Magyar Falu Program nyújtotta pályázati lehetőségnek.

Borítóképünkön: Orbán Attila, Lajos Anikó és Potápi Árpád János kocsolai népviselettel övezve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában