összetartozás

2021.07.24. 12:58

Tolna megye is gyarapítja a Magyarok Kenyerét

Sz. Á.

Mezõgecse, 2018. augusztus 4. Búzászsák írja nevét egy helyi magyar gazda a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei búzaösszeöntõ ünnepségen a Beregszász melletti Mezõgecsében 2018. augusztus 4-én.

Forrás: MTI-archív

Fotó: Nemes János

Idén már tizenegy esztendős múltra tekinthet vissza a Magyarok Kenyere program. Azaz 2010-ben indult útjára a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása, ami a Kárpát-medencei összetartozást is jelképezi. A programban Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel a gazdálkodók búzát határon inneni és túli, magyar gyermekeket segítő szervezetek számára.

Tolna megye eddig minden esetben önmagához mérten jelentős felajánlásokkal gyarapította a Magyarok Kenyerét. A megyében a gyűjtési időszak június 28-tól augusztus 20-ig tart, illetve négy gyűjtőpont áll rendelkezésre az adományok befogadására: Tamásiban, Őcsényben, Bölcskén, valamint Dalmandon. Az időjárási viszontagságok ellenére a program szervezői – a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – idén is számítanak a felajánlásokra.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában