ünnep

2021.08.19. 07:00

A falunapon felcsendülhetett Udvari himnusza

Immár tizenöt éve ápol egymással partneri kapcsolatot Udvari és Seifhennersdorf. Így tehát a német település is képviseltette magát a múlt hét végén tartott, XVIII. Udvari Falunapon. A húsztagú küldöttséget – köztük négy egykori udvari lakossal – Karin Berndt, Seifhennersdorf polgármestere vezette.

Szeri Árpád

Fotó: Kiss Albert

Peszt Attila, Udvari polgármestere szívesen látott barátokként köszöntötte a delegációt a pénteki, ünnepi képviselő-testületi ülésen. Ugyancsak szívélyesen üdvözölte a Magyar Falu Programról tájékoztatást adó Gaal Gergely miniszteri biztost, valamint a megyei törekvéseket összefoglaló Orbán Attila megyei közgyűlési alelnököt. Ezt követően ajándékot adott a német vendégeknek, akik hasonlóképpen viszonozták a kedves gesztust. Átnyújtották egy jótékonysági koncert bevételét, ezerötszáz eurót, mely összeget Udvari – az érintett egyház bevonásával – a helyi evangélikus templom rendbehozatalára fordítja. Karin Berndt átadta Peszt Attilának azt a levelet, melyben a szászországi tartományi miniszter méltatta elismeréssel a két település kapcsolatát. Majd váratlan és kellemes meglepetésként dr. Andreas Braun mutatta be gitáron szerzeményét, mely szándéka szerint Udvari himnuszaként szolgálhat.

Szombaton a játszó és pihenő parkban különböző szabadidős és szórakoztató rendezvények várták a közönséget. A kínálatban gyermekeket invitáló habparti, majd Vári Gyula repülőtiszt közreműködésével merev szárnyú repülő bemutató szerepelt. A Pepe Band szabadtéri bálon húzta a talpalávalót, az esti órákban pedig sztárvendégként Postás Józsi énekelt.

A seifhennersdorfi küldöttséget vasárnap szíveslátással fogadta Szakadát. A településen Laszk Gábor polgármester, Ritterwald János, a helyi német önkormányzat elnöke és Krémer György, a Tolna Megyei Német Kisebbségi Önkormányzatok Szövetségének titkára kalauzolta a vendégeket, akik orgona hangversenyt hallgattak meg a római katolikus templomban, megtekintették a tájházat, majd ízletes ebédet fogyasztottak el. Ritterwald János azt is közölte a jelenlévőkkel, mint régi ismerőseivel, hogy hamarosan nyugdíjba vonul és ennek okán megköszönte a sok éves, eredményes közös munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában