tábor

2021.08.04. 11:30

A szívükben hittel, szeretettel tértek meg az otthonaikba

Idén első alkalommal rendezték meg Kölesden az evangélikus és református egyházak hittanosainak közös táborozását. A két lelkész Görgey Géza és Füller Mihály mellett az evangélikusok hitoktatója, Füller Tímea fogták össze a csapatot.

Munkatársunktól

210210718 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország A Nyíregyháza-Sóstói Református Egyházközösség rendezésében a Sóstói Millenniumi Református templomban lépett közönség elé Pintér Béla, -Egy hitvalló élet dalai - című műsorával.

Fotó: MW

Az új felállás kicsit más metódust hozott, nagyobb hangsúlyt kapott a zene az idei kölesdi hittantáborban. A vezetők a játékos vetélkedésekbe igyekeztek belecsempészni az igei tanítást is, így a gyerekek játszva tanultak. A vendégük volt dr. Szoboszlai Ildikó gyermekgyógyász, aki a nyári balesetekről, betegségekről, egészségügyi veszélyekről tartott előadást, amelyet a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgattak, és megannyi kérdést tehettek fel neki. A hét közepén a Peltz házaspár látogatott el a táborba egy bábelőadással, amelyben két remek történetet mutattak be a gyerekeknek. Az előadásban az ifi hittanosok is részt vettek. Csütörtökön a Szekszárdi RFK Bűnmegelőzési osztályáról Buda Bernadett beszélt a gyerekeknek a helyes kerékpáros közlekedésről, a fürdőzés veszélyeiről és a felelős magatartásról az utakon. Fő mottója a Látni és látszani volt (mindegy, hogy gyalogos, kerékpáros vagy autós vagy), azaz nagy hangsúlyt kapott, hogy az utakon nem elég látni, de látszani is kell.

A tábor háttérmunkálatait a két gyülekezet önkéntesei végezték kiemelkedő szervezettségben, odaadással és precizitással, és „Fák a Bibliában” címet viselte. Ebből adódott, hogy a gyerekek három kisebb méretű padot készítettek a kézműves foglalkozások alkalmával, melyek jó szolgálatot tettek a telt házas Pintér Béla-koncerten.

Az összefogás nem csak a segítők és szervezők részéről volt példaértékű, hanem a tábort megelőző készülődésben – a táborozási feltételek kialakításában is –, helyi és nem helyi vállalkozók segítségében, támogatásában is megmutatkozott. Volt, aki hűtőmágnest, ajándékcsomagot, pékárut, almalét, kukoricát, dinnyét ajánlott fel a gyerekeknek, és voltak, akik az előkészületek során autógumival, ajtóval, csempével, faanyaggal járultak hozzá a sikeres táboroztatáshoz. A szülők és segítők házi lekvárral, süteménnyel kedveskedtek a gyerekeknek, és az asszonyok felváltva sütöttek, főztek a táborozókra.

A hét megkoronázása a szombat esti Pintér Béla-koncert volt. A 200 nézőt meghaladó látogatottságú esemény széles körből vonzotta a keresztény embereket. Sokan érkeztek más településekről. A koncert felemelő és csodálatos lelki élményt adott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Egyik különlegessége az estének, hogy az Én Istenem című dalt Pintér Béla a táborozó gyerekek közreműködésével adta elő. Az esemény végén a nézők szívükben hittel és szeretettel gazdagodva tértek meg otthonaikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában