tábor

2021.08.03. 12:30

Az Újvilágból is jöttek tanárok

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött fotó

A Nyitott Világ Alapítvány immár 21. alkalommal rendezte meg hagyományos nyári nyelvi táborát. A nemrég zárult képzésnek az impozáns, tökéletes kényelmet biztosító vajtai Zichy-kastély adott otthont.

Mint azt Tóth Lászlóné táborvezető lapunknak elmondta, ez alkalommal nyolcvanöt diák – részben középiskolás, részben általános iskolai felső tagozatos – utazott a helyszínre. Nemcsak Tolna megyéből, hanem az ország több más pontjáról, például Budapestről, Kecskemétről és Pécsről is. Ez a széles merítés is mutatja a tábor népszerűségét, egyúttal hatékonyságát. A résztvevők közül negyvenegyen a német, negyvennégyen pedig az angol nyelvben mélyedtek el. A fiatalok amerikai, kanadai és német vendégtanárok segítségével sajátíthatták el a tökéletes kiejtést, illetve bővíthették szókincsüket. Emellett gyarapíthatták az említett országokra vonatkozó ismereteiket is.

A nagy meleg ellenére a résztvevők kezdettől végig fegyelmezetten, aktívan és jó hangulatban töltötték el a sok új és hasznos ismeretet adó egy hetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában