testületi ülés

2021.08.30. 19:10

Elfogadták Bátaszék parkolási koncepcióját

Mauthner Ilona

20200827 Bátaszék Fizetős lehet Bátaszéken a parkolás. Illusztráció Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Tájékoztatókat hallgattak meg a bátaszéki képviselők szerdán délután a testületi ülésen, ahol az önkormányzat és a hozzá tartozó gazdasági társaságok képviselői számoltak be az idei év első félévének pénzügyi teljesüléseiről. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, időarányosan mindnyájan teljesítették üzleti tervüket.

A mikrotérségi óvoda, bölcsőde és konyha szakmai beszámolóját is elfogadták a képviselők. Simon Csabáné igazgató elmondta, minden feltételt biztosítottak a következő nevelési évhez. Az engedélyezett csoportokat maximálisan feltöltötték mind a felvett gyermekekkel, mind a szükséges nevelőkkel.

Döntött a képviselő-testület arról is, hogy a helyi civil szervezeteket – az eredeti összeget 105 ezer forinttal megemelve – 3,8 millió forinttal támogatja. A beérkezett pályázatok alapján az említett támogatást a tizenhárom civil szervezet között osztják fel.

Elfogadták a képviselők a város parkolási koncepcióját is. Ez azt jelenti, hogy Bátaszék egyes pontjain adott feltételekkel alakítanak ki parkolókat, mert erre egyre nagyobb az igény. Már meg is kezdődött a Városháza körzetében a parkolók kialakítása, továbbá jövőre a Kossuth utcai orvosi rendelők, illetve a civil egyesületek épületeinek körzetében alakítanak ki parkolási helyeket. Az ehhez szükséges ingatlanokat az önkormányzat meg is vásárolta.

A Budai utcában, a fizikóterápiás épület környékén mozgáskorlátozottaknak is létesül majd parkolási lehetőség.

A bátaszéki vadásztársaság épületének felújítására vonatkozó támogatást is elbírálták a képviselők, eszerint félmillió forintot biztosít az önkormányzat erre a célra. Ebből az összegből a Budai utcai vadászház homlokzata újul majd meg.

Borítókép: A Bátaszék főutcáján, a Budai utcában sokszor nehéz parkolóhelyet találni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában