döntött a képviselő-testület

2021.08.05. 19:16

Ha a járványhelyzet engedi, megtartják a bornapokat Bátaszéken

Mauthner Ilona

2019.10.22 Bátaszék, Bátaszéken megtartották az ünnepélyes testületi ülést. Újra Bozsolik Róbert lett a polgármester a városban. Fotós: Makovics Kornél

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Rendkívüli testületi ülést tartottak szerdán a bátaszéki képviselők, két téma volt napirenden: a szeptemberre tervezett bornapok, illetve a felvidéki közösség ingatlanvásárlása. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, zöld utat kapott a képviselőktől az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő bátaszéki bornapok.

Ha nem változik jelentősen az egészségügyi helyzet a járvány miatt, akkor szeptember második hétvégéjén várják a vendégeket három napon keresztül. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvényt csak azok látogathatják, akik védettséget igazoló okmánnyal rendelkeznek. Ennek megfelelően lesz egy beléptető kapu, ahol ezt az igazolást kérik, a személyivel együtt.

Aki átesett az igazoltatáson kap egy karszalagot, mely három napig érvényes. A belépés egyébként ingyenes és a helyszín – a Piac tér – sem változik.

A bornapok költségvetése huszonnégymillió forint, ebből ötmilliót az Emberi Erőforrások Minisztériumától kaptak pályázat útján, tizenkétmilliót áll az önkormányzat, négymilliót a szponzorok adnak össze, a többit pedig a bevételekből remélik. A program már összeállt, a hatévestől a legidősebbekig mindenki talál megfelelő műsort. A fellépők egymást váltják majd a színpadon. Eddig tizenegy borház jelezte a kitelepülését, és a gasztronómia szerelmesei is találnak fogyasztani valót.

A testület döntött arról is, hogy – a székely és a sváb ház után – támogatják a felvidékiek ingatlanvásárlását is. Mindhárom épület a Kossuth utcában kapott helyet, közel egymáshoz.

Borítóképünk archív felvétel, a bátaszéki képviselő-testület korábbi ülésén készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában