programok

2021.08.13. 17:35

Három nagyobb szekszárdi rendezvényről libbent fel a fátyol

Augusztus második fele és a szeptember mindig gazdag volt kulturális programokban. Ezt a hagyományt idén folytatjuk – hangsúlyozta Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója, aki pénteken sajtótájékoztatón mutatta be három ingyenesen látogatható rendezvény részleteit.

Gazsó Rita

Amikor a most következő rendezvények időpontjáról, részleteiről kellett dönteni, még rengeteg volt a bizonytalanság, a pandémia és a rendezvények költségei miatt. Számtalan egyeztetést követően sikerült véglegesíteni a programokat – mondta Gyurkovics János szekszárdi alpolgármester a Szent István Napról, Szekszárd Város Napjáról, valamint a hagyományos Szüreti Fesztivál helyett idén megrendezett Őszi Szekszárdi Fesztiválról tartott pénteki sajtótájékoztatón.

– Augusztus második fele és a szeptember mindig gazdag volt kulturális programokban. Ezt a hagyományt idén folytatjuk – hangsúlyozta Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója, aki bemutatta a három ingyenesen látogatható rendezvény részleteit. Megtudtuk, legközelebb Szent István király államalapító augusztus 20-i ünnepe köré szerveztek egy hétvégi programsorozatot, annak köszönhetően, hogy az ünnepnap idén péntekre esik. A rendezvények között ünnepi szentmise, kenyérszentelés, koszorúzás, koncertek, hangverseny, népi játszótér, filmvetítés, zenés emlékest és utcabál is szerepel a város több pontján.

Augusztus 29-e jó néhány éve Szekszárd Város Napja, idén ebből is egy hétvégi háromnapos programot szerveztek. Az ünnep mozivetítésekkel indul pénteken. Szombaton helytörténelmi- és irodalmi séta, koncertek, tűzzsonglőr bemutató, a legkisebbeket gyermekkoncert, táncház, kézművesudvar és egy Óriás Ninja Park várja majd a Prométheusz Parkban. Szombat estére egy különleges közösségépítő programot hirdettek meg, népzenei és néptánc értékeink megőrzésére.

A „Hol jártál az éjjel, cinegemadár” című sárközi népdalt ezen az estén az eredeti mellett rock- és rap változatban is bemutatják. Ezekből egy mix, majd egy videó készül, amelybe bárki beküldheti saját, felismerhetően Szekszárdon készített rövid jelenetét.

A szeptember közepére meghirdetett Szekszárdi Őszi Fesztivál szintén gazdag programajánlatot kínál, amelyet a szüreti fesztivál helyett rendeznek, ezúttal rendhagyó módon a Béla király téren. A korlátozások miatt kordonnal veszik körül a helyszínt, mivel mint ismert, az ekkora rendezvények a jelenlegi szabályok miatt csak oltási igazolvánnyal látogathatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában