ülésezett a gazdasági bizottság

2021.08.03. 19:00

Ingyenes strandbelépővel segítik a rászorulókat Szekszárdon

Kedvezményes strandbelépőkről, a megyei területfejlesztés szekszárdi vonatkozásairól és a bizottság tavaly felállított közlekedési tanácsáról tárgyalt keddi ülésén a szekszárdi önkormányzat gazdasági bizottsága.

Szepesi László

Fotó: Kiss Albert

A Pécsi Tudományegyetem két karának gólyatáborát a szekszárdi strandon szeretnék zárni, ehhez kérték a két kar hallgatói önkormányzatának elnökei a bizottság hozzájárulását az ülés első napirendi pontjaként. Ezt követően Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezetője ahhoz kérte a bizottság hozzájárulását, hogy teljesítve a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ kérelemét, hogy a tavalyihoz hasonlóan, térítésmentes belépéssel segíthessék a hátrányos helyzetű gyerekeket.

A bizottság megbízta a sportközpontot, mint pénzügyi felügyeletet, illetve a Humánszolgáltató Központot, hogy határozzák meg, kik és milyen feltételekkel, mennyi jegyet kaphatnak – hozzátéve, hogy minimum ötszáz belépőt osszanak szét.

Tárgyalta és véleményezte a bizottság a Tolna Megyei Területfejlesztési Program szekszárdi vonatkozású terveit. Ez egy hatalmas kívánságlista, amely egyben vázolja, mit kell a következő időszakban megvalósítani, hogy milyen legyen a város tizenöt-húsz év múlva. A programot napokon belül le kell adni, mondta Bomba Gábor, a bizottság elnöke, s mert csak az utóbbi időszakban készült ilyen program, nincs még minden elképzelés, pénzügyi számítás pontosan kidolgozva. Ezeket még a hivatallal, illetve a műszaki szakemberekkel közösen pótolják. A program készítőivel pedig arról terveznek egyeztetést, hogy a pénzügyileg még nem pontosított projektek miként kerülhetnek be a tervek közé.

Több fontos kérdésben hozott döntést keddi ülésén a bizottság Fotó: Kiss Albert

Tárgyalt még a gazdasági bizottság az elmúlt év elején megalakított, majd a pandémia idején megváltoztatott közlekedési tanács feladatairól. A testület delegálta a tanácsba Posta Zoltán közlekedési szakembert, a gazdasági és városfejlesztési bizottság új tagját, s megállapodtak arról, hogy a tanács a bizottsággal együtt segíteni fogja a polgármester munkáját közlekedési ügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában