szakképzés

2021.08.10. 18:09

Képzőközpontot hoznak létre a járműgyártásban Szekszárdon

Ágazati képzőközpontot hoz létre a specializált gép- és járműgyártás területén a Tolna Megyei Szakképzési Centrum – közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

MTI

Forrás: Shutterstock

A fejlesztést a Széchenyi 2020 program 270 millió forintos támogatásával valósítják meg – írták.

A képzőközpontban az elektromos és hibrid technológiák terjedéséhez alkalmazkodó, a régió lakossági és vállalkozói igényeinek megfelelően, magas színvonalon képeznek szakembereket.

A 2022. október 31-én záruló projekt részeként megújul a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Ady Endre Technikum és Kollégium gépjármű-diagnosztikai tanműhelye, ahová a gyakorlati oktatást segítő eszközöket – többek között preparált elektromos, hibrid és benzines autót -, informatikai eszközöket, információtechnológiai rendszereket, alkalmazásokat szereznek be. A beruházásokat képzések egészítik ki.

A szakképzési centrum honlapján a projekt leírásában kitértek arra is, hogy a képzőközpont nonprofit gazdasági társaságként jön létre, a tulajdonosi kört alkotó kkv-k és a centrum klaszter jelleggel működnek együtt.

Azt írták: Tolna megyében is ugrásszerűen nő az elektromos és hibrid járművek száma, és a régióban tervezett e-mobilitási fejlesztések miatt várhatóan nő az igény a személygépkocsik, tömegközlekedési eszközök karbantartása, javítása iránt.

A Paks II. beruházással a térségbe érkező, elsősorban autóipari, autószerelői vállalkozásoknak több munkaerőre lesz szüksége, amelyet a létrejövő Ágazati Képzőközpont igyekszik majd képezni – tették hozzá.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában