felhívás

2021.08.17. 17:30

Kindl Gábor húsz másodperces videofelvételeket vár

Hol jártál? Erre a munkacímet is jelentő kérdésre várja a válaszokat Kindl Gábor, ám nem szóban, hanem stílszerűen közösségi videoklipek formájában. A Tolna megyei filmes szakember, szerkesztő és producer ugyanis újabb kezdeményezést indított útjára.

Szeri Árpád

20200901_Portré_Szekszárd_Kindl Gábor operatőr Pixel tv_Fotó:Mártonfai Dénes_MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

– A feladat egyszerű, egy-egy, legfeljebb húsz másodperces videofelvételt kérünk azon jelentkezőktől, akiket megihletett felhívásunk – mondta el lapunknak. – Ezen túl még kikötés az, hogy az egyetlen snittből álló, a beszédet mellőző alkotás kizárólag Szekszárdon készülhet és legalább egy személynek szerepelnie kell benne.

A technikai szempontokat tekintve az alkotók gyakorlatilag szabad kezet kapnak. Egyaránt felvehetik az anyagot okos telefonnal, videózásra alkalmas fényképezőgéppel, avagy kamerával. Kindl Gábor azért közreadott néhány olyan javaslatot, melyek már a tartalmi vonatkozásoknál is hasznosak lehetnek.

– A felvétel előtt valamennyi jelentkező ellenőrizze, hogy telefonján pontosan hol van a kamera – hangzott első jó tanácsa, megelőzendő egy gyakori hibát. – Amennyiben telefonnal készül a felvétel, teljesen mindegy, hogy a mobil fektetve vagy állítva van. A jelentkező lehetőleg minél többször nézzen bele a kamerába. Ha valamit szeretne megmutatni, akkor a kamerát lassan fordítsa oldalra, majd végül vissza, önmagára. Nem gond, ha előfordul néhány kisebb hiba, hiszen nem profi operatőröktől várunk anyagokat. Rögzíthető például olyan szelfi, melyen látszik, hogy készítője hol van Szekszárdon, illetve ugyanígy felvehet valakit vagy valakiket, akikkel együtt van a városban. Vidám, jó hangulatú felvételeket várunk!

A nevezőknek célszerű kellő energiát és gyorsaságot tanúsítaniuk, hiszen a klipeket augusztus 23-ig kell beküldeni az [email protected] címre, közvetlenül vagy fájlküldő segítségével. A beküldött felvételek – s itt magyarázatot kapunk a cím kiválasztására – a Hol jártál az éjjel cinegemadár? című, ismert sárközi népdalhoz készülő klip részét képezik.

Az alkotásokat a közönség a Város Napja rendezvényen, augusztus 28-án, szombaton 19 óra után tekintheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában