fórum

2021.08.16. 07:00

Lakossági fórum volt Kövesden és Lajvéron, jobb utat szeretnének

Bátaszékhez tartozó két településen, Kövesden és Lajvéron tartottak a múlt héten lakossági fórumot, amikor dr. Bozsolik Róbert polgármesterrel találkozhattak az érdeklődők.

Mauthner Ilona

Fotó: Beküldött fotó

Bátaszékhez tartozó két településen, Kövesden és Lajvéron tartottak a múlt héten lakossági fórumot, amikor dr. Bozsolik Róbert polgármesterrel találkozhattak az érdeklődők. A két településen a javarészt idősebb korú lakók néhány olyan problémára hívták fel a városvezető figyelmét, amelyek évek óta gondot okoznak.

Kövesden például a legfontosabb kérdések között szerepelt a bekötőút felújítása. Nem jó hír azonban, hogy az út felújítása sajnos az idei esztendőben sem valósul meg, ami bizony az ott élők mindennapjait továbbra is megnehezíti, számolt be erről a bataszek.hu.

Ugyan az önkormányzat az év első felében pályázatot nyújtott be az út felújítására, de annak negatív elbírálását követően önerőből – ami 42 millió forintot jelentene – biztosan nem tudja a beruházást megvalósítani. Dr. Bozsolik Róbert azonban azt az ígéretet tette, hogy a 2022-es év közepén, ha minden feltétel adott lesz, megtörténik az út felújítása.

Kövesd lakói nagyon bíznak abban, hogy az új út nemcsak az évtizedes bosszúságot fogja orvosolni, hanem az autóbuszoknak, az autósoknak és a kerékpárosoknak is biztonságos és balesetmentes közlekedést jelent majd, ez számukra a legfontosabb.

Az idén kétmillió forint jut a település fejlesztésére, amelyet a körforgalomnál lévő áteresz felújítására fordítanak. A munkálatok hamarosan megkezdődnek. Ezen kívül a játszótér mellett lévő árok tisztítására is szükség van, ezt a BátKom Kft. munkatársai végzik majd el.

Lajvér településen már kevésbé voltak aktívak az ott élők, a közvetlen beszélgetésre sikeredett találkozón néhány fontos kérés azért elhangzott.

A településen több fiatal, sokgyerekes család él, akik aggódnak a gyakran a megengedett sebességnél is gyorsabban közlekedő autósok miatt. A kérdést megvizsgálva a polgármester úgy vélte, hogy a gyorshajtók ellen az egyik megoldás lehet a Lajvér településtábla alá kihelyezett 40 kilométer per órás sebességkorlátozást jelző tábla, amelyik a helység egész területére vonatkozna, de azt is hozzátette, hogy a tábla kihelyezése nem jelenti azt, hogy az emberek józan belátására is hatnak.

A fekvőrendőrök kihelyezésének nincs technikai akadálya, azonban a zajártalom, amit a fekvőrendőrök okoznak a folyamatos fékezésekkel, gyorsításokkal, huppogásokkal, a közelben élők számára nagy bosszúságot okoznának.

A két, Bátaszékhez tartozó kistelepülés lakóinak észrevételeit, kérdéseit és kéréseit továbbra is várják elektronikusan a [email protected] e-mail-címre vagy személyesen a városházán.

Borítókép: Kövesden sokan mentek el a fórumra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában